Maastricht B 1728
Maastricht B 1727
Maastricht B 1726
Henric van Veldekeplein 29, 6211 TG te Maastricht
Henric van Veldekeplein 27, 6211 TG te Maastricht
Henric van Veldekeplein 31, 6211 TG te Maastricht

Omschrijving

Huis, dat met twee lagere zijvleugels een voorplein omsluit. De hoofdvleugel, XVIIIc, afgedekt door een schilddak, heeft een middenpartij, die met afgeronde hoeken naar voren komt, rijk versierd is met Lodewijk XV-panelen en afgedekt met een gebroken kap, welke voorzien is van een dakkapel. Het midden van het dak wordt door een monumentale schoorsteen geaccentueerd. De voorgevel van de hoofdvleugel bezit segmentboogvensters in Naamse steen en een omlijsting van Naamse steen met blokwerk voor de rondboogingang met zijlichten. De achtergevel heeft een vlak middenrisaliet, eveneens versierd met Lodewijk XV-panelen. In de latere zijvleugels vensters in omlijstingen van Naamse steen met oreillons. Dakkapellen. De hof is van de straat gescheiden door een tuinmuur met geblokte door vazen bekroonde hekpijlers, waartussen zich de smeedijzeren deuren bevinden. Op de muur smeedijzeren hekwerk. Inwendig een dubbele trap, eiken lambrizeringen en deuren in Lodewijk XV-stijl. Kelders.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)