Maastricht B 4786 A2
Maastricht B 4786 A1
Maastricht B 4786 A4
Maastricht B 4786 A3
Kapoenstraat 23, 6211 KV te Maastricht

Omschrijving

L-vormige vleugel, in oorsprong uit de 17e eeuw, met kelder, overdekt door een mergelstenen tongewelf en kelder met bakstenen tongewelf. Kap uit de 17e eeuw. Aan de zijde van de binnenplaats een gepleisterde gevel met hardstenen vensteromlijstingen en cordonlijst, sierankers en vensters met draairamen uit de eerste helft 19e eeuw. Twee hardstenen deuromlijstingen, Lodewijk XVI- raamhek. Inwendig een 17e eeuwse trapleuning met balusters, een kamer met rijk stucplafond in neo-Lodewijk XV-vormen, alsmede een late Empire-schouw met marmeren voluten. Voorts nog in twee kamers 19e eeuwse schoorsteenmantels. Aan de Kapoenstraat heeft deze vleugel een gevel met bossagewerk tegen de parterre en rechts een topgevel met frontons en schelpnissen boven de vensters, waarschijnlijk laatste kwart 19e eeuw.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)