Maastricht B 4364
Ridderstraat 2, 6211 HN te Maastricht

Omschrijving

Onder de Jeker gebouwd HUIS, door een latere aanbouw met open plaats verbonden met Achter de Oude Minderbroeders. Voorgevel met in- en uitgezwenkte top in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. Kruisvensters met geblokte penanten. Rondbogige zoldervensters. Boven de pui een profiellijst onder drie vlakgehakte cartouches en een herplaatste gevelsteen met een ridder. Rondbogige ingang met jaartal 1650 en bovenlicht. Onder de zoldervensters een afgehakt hoofdgestel. Links een lage zijvleugel in dezelfde trant, waarvan het haaks op de hoofdvleugel gerichte zadeldak wordt afgesloten door een kleine in- en uitgezwenkte topgevel. De achtergevel van de hoofdvleugel vertoont hetzelfde type als de voorgevel doch met houten kruiskozijnen onder ontlastingsboogjes. Gaaf trigliefenfries. De verbindingsvleugel naar de latere achterbouw, aan de zijde van het hoofdgebouw voorzien van een gegolfde topgevel met kleine aanzetvoluten, vertoont dezelfde bouwtrant: hoekblokken, en hoofdgestel met consoles en een trigliefenfries. Inwendig een schouw met bladkapitelen en -basementen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)