Maastricht B 4234
Stokstraat 28, 6211 GD te Maastricht

Omschrijving

HUIS met lijstgevel van Naamse steen, voorzien van rechthoekige vensters, die de kruisen verloren hebben, en tweelichtvensters op de bovenverdieping. Onder de vensters gebeeldhouwde friezen; op de eerste verdieping resten van festoenen en in het midden een door engeltjes gehouden cartouche met IN/ DEN STEENEN/ BERGH; verder o.a. de H.H. Lucas en Nicolaas. Op de bovenverdieping rankwerk, triton, zeemeermin en 1669. Achtergevel van vakwerk. Achtergevel van het zuidelijke gedeelte met omblokte vensters, die de kruisen verloren hebben, ovale vensters en een kroonlijst op consoles. Inwendig een schoorsteenboezem in Lodewijk XV-stijl. Achterbouw, XVII, waarvan de zijgevel eindigt in een hoofdgestel met consoles; beneden segmentboogomlijstingen van Naamse steen, XVIII; daarboven achtereenvolgens een gebeeldhouwde kop tussen twee sierstukken en een vierlichtkozijn van Naamse steen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)