Maastricht A 4862
Hoogbrugstraat 72, 6221 CS te Maastricht
Hoogbrugstraat 72 A, 6221 CS te Maastricht

Omschrijving

Hoog huis met brede voorgevel van Naamse steen, XVIIId; de middenpartij bekroond door een gebogen fronton met mergelvulling. In het fronton een venster in Naamse steen, waarvan de sluitsteen versierd is met een naar links gewende kop; de mergelvelden er naast met festoenen. Het fronton wordt gedragen door twee paren consoles met acanthus en masker op de geblokte pilasters van de middenpartij. Geblokte pui met segmentboogvensters en -ingangen en zware gebeeldhouwde sluitstenen. Op de bovenverdiepingen geblokte dammen. Onder de bovenste vensters panelen met Lodewijk XVI-ornamenten. Gebroken kap met twee maal twee dakkapellen en een dakkapel boven het fronton. Inwendig trap, plafond en schoorsteenmantel in Lodewijk XVI-stijl. Voor het poortgebouw zie Grachtstraat 38.