Kerkplein 1, 4021 BH te Maurik

Omschrijving

Hervormde KERK. Laat-gotische dorpskerk, bestaande uit een pseudo-basilicaal schip op pijlers, overdekt door houten tongewelven en een rijziger koor met kruisribgewelven. Overwelfd portaal tegen de zuiderzijbeuk. Tot de inventaris behoren: een preekstoel, eerste kwart 17e eeuw, op de voet van een gotisch doopvont; 17e eeuwse lezenaar aan de preekstoel; voorlezersgestoelte met lezenaar en twee kaarsenhouders, 17e eeuw; eikenhouten banken met toogpanelen en cartouches, 1692; drie koperen wandarmen, eerste kwart 17e eeuw; een wijzerplaat boven het orgel, 1816 en een zestal grafzerken 16e-17e eeuw. In het koor en op de pijlers van het schip schilderingen uit de tweede helft der 15e eeuw. Eenklaviers orgel, in 1867 gemaakt door P. van Oeckelen.