Middelburg L 2012
Balans 11, 4331 BL te Middelburg

Omschrijving

KANTONGERECHT. In XVIIc gebouwd als herenhuis. Acht traveeën brede pilastergevel, met brede kroonlijst; de gemetselde pilasters van Jonische orde gezet op zandstenen plint. In het midden boven de lijst een verhoogd gedeelte ter breedte van twee traveeen, met voluutvormige vleugelstukken en een door korintische pilasters gedragen driehoekig fronton. Boven de vensters opgenomen festoenen en in het fronton twee meerminnen en een oeil de boeuf. Zadeldak met zijtrapgevels. Gebeeldhouwde zandstenen deuromlijsting. Inwendig: dubbele portaalboog met korintische kapitelen en gesneden houten zwik- en boogvullingen. Trap met gesneden balusters, XVIIIa. Kamer links: lijstwerk, eenvoudig stucplafond Lod.XV, schoorsteenomlijsting en vaste spiegel, XVIIId. Kamer rechts: eenvoudig stucplafond, damtafeltje, spiegel en schoorsteenomlijsting, XVIIId.