Middelburg L 2747
Middelburg L 2748
Bree 48, 4331 ED te Middelburg
Bree 50, 4331 ED te Middelburg
Bree 50 A, 4331 ED te Middelburg

Omschrijving

Huis met brede lijstgevel. Kroonlijst met gesneden consoles. Eenvoudige voordeuromlijstingen en hardstenen stoeptrappen. Bovenlicht met rozet. XVIII. Bree 48-50-50a is omstreeks 1742 gebouwd, gelijktijdig met de Lutherse kerk Zuidsingel 70. Het toezicht op de bouw werd gehouden door de ontwerper van de kerk, Jan de Munck. Bree 48 is de voormalige pastorie van de Lutherse kerk. Bree 50-50a combineert de functie van kosterij met consistorie. Vanuit Bree 50-50a is er een interne doorgang naar de Lutherse kerk. Het orgel van de kerk is alleen bereikbaar via een trap in Bree 50-50a en de blaasbalg staat op de tweede verdieping van het pand. De consistoriekamer bevindt zich op de eerste verdieping van Bree 50-50a.

Nee Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel Consistorie
Nee Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Kosterswoning