Middelburg T 1683
Middelburg T 1574
Noordweg 381, 4333 KC te Middelburg
Noordweg 383, 4333 KC te Middelburg

Omschrijving

"De Kersenburg"; fraaie, vroeg 18e eeuwse boerderij van het Zeeuwse schuurtype, bestaande uit een grotendeels in schoon metselwerk opgetrokken woongedeelte onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak, dat boven de voorgevel is afgewolfd, en een vaste, grotendeels (bij de deeldeuren gepotdekselde houten delen) in schoon metselwerk opgetrokken dwarsdeel-schuur onder met Hollandse pannen (blauwe met in rode pannen ingelegd het jaartal 1735) gedekt zadeldak, waarvan de nok iets hoger ligt dan die van het woongedeelte en dat boven de achtergevel is afgewolfd. In het woongedeelte schuiframen in gedeeltelijk oorspronkelijke kozijnen; tegen de noordgevel een uitbouw (ca. 1900) onder met Hollandse pannen gedekt lessenaarsdak. Op het erf een grote, vermoedelijk 19e eeuwse (in 1974 gerestaureerde) Zeeuwse schuur onder met riet gedekt schilddak, waarvan de dakvoet boven de middelste groten deeldeuren in de noordgevel en boven de hooiluiken in de oost- en westgevel is opgenomen, en met wanden van zwartgeteerde, gepotdekselde, houten delen voorzien van witgeschilderde hoeken en lijsten rond luiken en deuren.