Middelburg R 3170
Breeweg 102, 4335 SK te Middelburg

Omschrijving

BOERDERIJ bestaande uit een woongedeelte met in het verlengde daarvan, onder één dak, het bedrijfsgedeelte (langwerpige schuur). Het woongedeelte is voorzien van schijnmetselwerk en gedekt met een rood pannen schilddak. De asymmetrisch ingedeelde voorgevel heeft jaartalankers 1598, een voordeur en meerruitsschuiframen van diverse formaten. Het bedrijfsgedeelte is van jongere datum en opgetrokken in gele baksteen. Het dak is deels met rode oud Hollandse pannen en deels met riet gedekt. In de zijgevels zijn houten deuren, gietijzeren en betonnen stalramen en een hooiluik aanwezig. De achtergevel is van houten rabatdelen op een stenen plint. Haaks op de boerderij, ter linkerzijde van de voorgevel, staat een bakstenen schuurtje (schuurkap) met rood pannen tentdak.