Mook en Middelaar D 792
Raadhuisplein 8, 6585 AP te Mook

Omschrijving

St. Antoniuskerk (eertijds toegewijd aan de H. Adelbertus); driezijdig gesloten mergelstenen koor, ca. 1400, geflankeerd door twee bakstenen kapellen, XV; bakstenen toren met nissengeleding, XVI, de verdere delen zijn tot stand gekomen bij een vergroting der kerk in 1910. Tot de inventaris behoren o.a.: communiebank met gesneden reliefs, XVIIIb; twee hardstenen wijwatervaten, XVIII A; houten beelden crucifix, ca. 1700; twee madonna's, resp. van ca. 1700 en XVIId; H. antonius Abt, XVIIIa; H. Petrus, XVIII A; H. Joannes de Doper, XVIII A; H. Rochus, XVIIIa; albasten paneel met reliefvoorstelling van de Aanbidding door de herders; albasten topstuk met voorstelling van de drieeenheid. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1918.