Nunspeet
Elspeet

Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische, eenbeukige dorpskerk, waarvan het schip in de 19e en 20e eeuw geheel verbouwd en uitgebreid is in quasi gotische stijl. Driezijdig gesloten, gepleisterd koor (XV) met op de makelaar een smeedijzeren kruis, gedateerd 1727. De kerk bezit o.a.: een kansel, fragmenten van banken en twee kaarsenkronen, alle uit de 17e eeuw, alsmede een grafzerk uit 1612. De toren is een sober bakstenen bouwwerk, dat met zijn rechthoekige en halfrond gesloten spaarvelden de indruk wekt uit omstreeks 1800 te dateren, hoewel de kern mogelijk ouder is. In de toren een luidklok van Henricus Meurs, 1612, en twee klokken van Francois Hemony, 1659.

JaNunspeterweg58075 AAElspeet

Jaoorspronkelijke functieReligieuze gebouwenKerk en kerkonderdeelKerk