Oldehove I 127
Kerkstraat 1, 9884 PC te Niehove

Omschrijving

Herv.Kerk op rond door een ringwerk omgeven kerkhof. Eenbeukig kerkgebouw uit de 13e eeuw met 15e eeuwse sluiting en jongere westgevel; op het westeinde van de nok dakruiter. Aan de noordzijde ingangsomlijsting uit 1619. In de kerk preekstoel met klankbord en kapstokbord; doophek, avondmaalstafel. Overhuifde bank met gesneden wapens op de overhuiving. Orgel in 1632 gebouwd voor de Herv. Kerk te Uithuizermeeden. In 1781 geplaatst in de R.K. Kerk te Uithuizen. In 1815 verbouwd door J. Wenthin en in 1908 geplaatst in Niehove. Een aantal zerken. Gebrandschilderd ruitje met afbeelding van de kerk. In de dakruiter klok van een anonieme gieter, 14e eeuw, diam. 64,4 cm. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten.