Ootmarsum A 3947
Denekamperstraat 7 A, 7631 AA te Ootmarsum
Denekamperstraat 7, 7631 AA te Ootmarsum

Omschrijving

Voormalige BOERDERIJ uit de 17e of 18e eeuw met staldeuren van de straat. Het woongedeelte verbouwd, vensters verwijderd. Met pannen gedekt wolfdak, aan de zijde van het voormalige woongedeelte afgesloten door een houten voorschot. De noord- en zuidmuur hebben stijl- en regelwerk, waartussen oorspronkelijk lemen, thans bakstenen vullingen met vlechtwerk. Huidige voorgevel aan de straat vernieuwd in de 19e eeuw. Bewerkte middenstijl in de deeldeuren. Inwendig is het houtskelet met muurstijlen en korbelen bewaard. Sporenkap. Aan de voormalige voorgevel restanten van een overstek met bewerkte korbelen. Rookkanaal met schouw tegen deze gevel. Bij de staldeuren een gedeelte van de oorspronkelijke vloer met veldkeien.