Brink 10, 5845 BH te Sint Anthonis

Omschrijving

R.K. Kerk van St. Anthonius Abt. Bakstenen gebouw daterende uit de tijd waarin de kerk van kapel tot parochiekerk verheven werd, 1477. In 1834 hersteld, in 1930-31 hersteld en verbouwd door de architect H.C. van de Leur. Van het kerkgebouw zijn nog middeleeuws: vier traveeën van het schip en de toren. Het schip is eenbeukig en door kruisgewelven overkluisd; de toren bestaat uit drie geledingen, waarvan de onderste bezet met lisenen en een Spitsbogenfries; de andere geledingen met spitsboognissen en bovenin galmgaten; achtkante spits. In de kerk een eiken preekstoel met trap en klankbord, eerste helft van de 18e eeuw. Tweeklaviers orgel van J. Vollebregt en Zoon uit 1855. Eikenhouten klokkenstoel met vier jukken, 15/16de eeuw.