Ridderkerk H 580
Kerksingel 1, 2981 EH te Ridderkerk

Omschrijving

Ned. Herv. Kerk. Op het door de kerksingel omgeven kerkhof gelegen laatgotische bouwwerk uit de 2e helft der 15e eeuw, bestaande uit een eenbeukig schip en een uitwendig lager koor, welk laatste een driezijdige sluiting bezit. Toren, waarvan de klokkeverdieping een detaillering met boogfriezen, gekoppelde galmgaten en nissen met ezelsrugbogen vertoont. De geheel met houten tongewelven overdekte kerk is in 1920 evenals de toren uitgebrand en in het daarop volgende jaar hersteld, waarbij aan de noordzijde een aanbouw in gotische vormen werd toegevoegd. Aan de koorzijde een boogbrug over het water van de Kerkring met balusterleuningen en ijzeren hek. Aan de westzijde in het water van de Kerkring een dam met balusterleuningen en hek. Klokkenstoel met klok van Gebr. Van Bergen, 1921, diam. 125 cm.