Ridderkerk A 9163
Ridderkerk A 9164
Ridderkerk A 9162
Kievitsweg 114, 2983 AE te Ridderkerk

Omschrijving

Familiebegraafplaats bij "huis ten Donck". Met tongewelven overdekte grafkelder, bovengronds afgedekt door een schilddak in ijzer, blijkens een steen met inscriptie in het inwendig gebouwd 1828; omgeven door een ijzeren hekwerk (gegoten door Wed. A. Sterkman en Zoon te 's-gravenhage). Ervoor een natuurstenen gedenknaald in de vorm van een obelisk met wapen en inscriptie vermeldend het jaartal 1838. Bij de ingang tot het terrein twee natuurstenen gebeeldhouwde hekpijlers. Kievietsweg 114. dienstwoning nabij familiebegraafplaats. Verdiepingloos pand onder rieten wolfdak, aan achterzijde in hout (gepotdekseld) opgetrokken; aan linkerzijde afhang, gesteund door twee houten standvinken op bakstenen sokkels; vensters met luiken. Gebouwd in eerste helft der 19e eeuw.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen