Roermond
Roermond

STADHUIS. Rechthoekig gebouw, met barokke pilastergevel (ca. 1700, verbouwd o.a. in 1880,1906, vernieuwd 1955), het schilddak bekroond met een achtzijdige houten toren en aan de voorzijde voorzien van drie versierde dakkapellen. Keldermuren gedeeltelijk van kolenzandsteen, XII? Inventaris: o.a. negen geschilderde portretten van vorsten der Oostenrijkse Nederlanden, inwendig régence schouw, schoorsteenstuk Karel VI, stucplafond, marmeren schoorsteenmantel XVIII, getimmerd portiek, voorts torenklok 1829, inventaris o.a. acht Habsburger portretten, spiegel midden XVIII, staande klok van Beltjens en een aantal antieke meubelen.

JaMarkt316041 EMRoermond

Jaoorspronkelijke functieBestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwenOverheidsgebouw