Den Dungen E 627
Grinsel 71, 5275 JN te Den Dungen

Omschrijving

Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel- onder met riet en pannen gedekt wolfdak.

In voorgevel met vlechtingen, jaartalankers 172. en staafankers, twee 20 ruitsschuifvensters met luiken, deur met bovenlicht, keldervenster, 6-ruits opkamer-venster op de begane grond, 6 ruitsvenster en tweelicht met 4 ruitsraam links en luiken rechts ter hoogte van eerste zolder en luik ter hoogte van tweede zolder. In linkerzijgevel twee (20-ruits) schuifvensters met luiken, deur- met halfrond bovenlicht, drie getoogde 6-ruits stalvensters en linkerhelft van de oorspronkelijke, getoogde deeldeuren.

In de achtergevel met staafankers en vlechtingen, getoogde deeldeuren in het midden en een staldeur.

In de rechterzijgevel een vijftal stalvensters.

Rechts tegen de voorgevel een kleine 19e eeuwse aanbouw onder met kruispannen gedekt zadeldak.