Scherpenzeel D 2436
Scherpenzeel D 3798
Dorpsstraat 168, 3925 KG te Scherpenzeel
Dorpsstraat 170, 3925 KG te Scherpenzeel

Omschrijving

PAND "Het Hooge Huis", uit het tweede kwart van de 17e eeuw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels, waarvan de zadeldaken loodrecht op de straatas staan. Aan de voorzijde twee trapgevels; aan de achterzijde twee puntgevels met vlechtingen. Beide trapgevels hebben vensters met ontlastingsbogen, in de rechtergevel niet boven alle vensters en topvensters, waarboven geprofileerde ontlastingsboogjes, die door de toppinakels, waartegen ankers, doorsneden worden. Aan weerszijden van de toppen kleine natuurstenen voluten en schildhoudende leeuwen. Eenvoudige deuromlijsting met verdiepte pilasters, hoofdgestel en bovenlicht. In de vensters schuiframen met 18- en 19-ruitsroedenverdeling, aangebracht bij de restauratie, welke van 1961-1964 werd uitgevoerd. In de top van de oostelijke puntgevel aan de achterzijde duivengaten.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)