's-Hertogenbosch G 8569 A1
's-Hertogenbosch G 4140
Achter de Tolbrug 8 A, 5211 SM te 's-Hertogenbosch
Achter de Tolbrug 8 B, 5211 SM te 's-Hertogenbosch
Hooge Steenweg 9, 5211 JN te 's-Hertogenbosch
Hooge Steenweg 11, 5211 JN te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In oorsprong een, vermoedelijk 15e-eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor) het iets lagere achterhuis onder met oude Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen gepleisterde puntgevel; onder het voorhuis grote kelder met ton- en insteekgewelven; onder het achterhuis kelder overzolderd door zware enkelvoudige balklaag met muurstijlen en korbelen.

De voorgevel van het pand aan de rechterkant is een laat 19e-eeuwse, in gele en rode baksteen opgetrokken lijstgevel met gemoderniseerde winkelpui, cordonlijsten en per verdieping twee getoogde vensters met rechtgesloten schuiframen.

De voorgevel van het pand aan de linkerkant is een midden 19e-eeuwse, gepleisterde lijstgevel met moderne winkelpui, cordonlijsten en per verdieping drie rechtgesloten vensters met schuiframen en stucwerkomlijsting met kuif.

Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis