't Reelaer 23, 8102 PX te Raalte

Omschrijving

Eenvoudig begin 20e-eeuws BOERDERIJ-COMPLEX bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Relaer.

Boerderij van het middenlangsdeeltype, die wordt gedekt door een oorspronkelijk geheel rieten wolfdak, voorzien van schoorsteen met bord en met windveren langs de geveltoppen; staafankers.

De voorgevel is symmetrisch ingedeeld door twee lichtgetoogde 10-ruits en twee dito 9-ruitsschuifvensters met luiken in de Rengers-kleuren; boven de vensters 1-steens strekken; halfrond keldervenster met gietijzeren tracering.

In de zij- en achtergevels verschillendsoortige deur- en vensteropeningen, waaronder eenzelfde keldervenster en twee lichtgetoogde 9-ruitsschuifvensters.

Op het erf zijn verder gelegen:Bakhuisje onder pannengedekt zadeldak met windveren en topschoorsteen.

Getoogde vensters met gietijzeren 6-ruits indelingKleine schuur onder rietgedekt schilddak en voorzien van verschillende deur- en vensteropeningen.

Boerderij-complex van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.