Amerongen E 520
Bij Drostestraat 20, 3958 BK te Amerongen

Omschrijving

MUUR c.a. VOOR DE OPRIJWEG. Bakstenen muur, enerzijds aansluitend bij de oranjerie en anderzijds bij het Koetsiershuis.

Van deze in oorsprong uit het vierde kwart van de 17e eeuw daterende muur heeft slechts een klein gedeelte de oorspronkelijke hoogte behouden; in dit gedeelte een poortje met natuurstenen afdekking en rondbogige doorgang met natuurstenen blokken in de boog; hierboven een bekroning in de vorm van smeedijzeren krullen waarin een bel hangt (1e kwart 20e eeuw). Het overige deel van de muur, die door het hoofdinrijhek wordt onderbroken, is in de 20e eeuw verlaagd tot een basismuurtje, bekroond door een smeedijzeren spijlenhek.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen