Amerongen D 4953
Amerongen E 520
Drostestraat 12, 3958 BK te Amerongen

Omschrijving

KOETSIERSHUIS MET POMP. Langgerekt pand onder schilddak met dakkapel (4e kwart 17e eeuw, later gewijzigd en verlengd), in de voorgevel aan de oprijweg blijkens de nog aanwezige strekken oorspronkelijk voorzien van vijf smalle vensters en deur(en), waarschijnlijk spoedig na de bouw vervangen door bredere schuifvensters met vast bovendeel en kleine roedenverdeling en twee gekoppelde deuren; in de zijgevel aan de Drostestraat drie soortgelijke vensters en drie kleinere.

Tegen de achtergevel een bakstenen, aan de bovenzijde met hout beklede pomp, blijkens een erboven aangebrachte steen met inscriptie daterend van 1845; om pomp en steen een getoogde omlijsting van baksteen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.