Amerongen E 520
Bij Drostestraat 14, 3958 BK te Amerongen

Omschrijving

DUBBELE BRUG TUSSEN VOORPLEIN EN HOOFDGEBOUW. Drieboogsbrug over de binnengracht, opgetrokken van baksteen, voorzien van natuurstenen onderdelen en bestaande uit twee verdiepingen, waarvan de onderste van het lage pad onderlangs het voorplein naar het souterrain van het hoofdgebouw leidt en de bovenste via een trap vanaf het voorplein naar de hoofdverdieping van het hoofdgebouw.

De twee bogen van de overwelfde onderbrug zijn gevat in de twee achterste bogen van de bovenbrug. Beide verdiepingen zijn voorzien van ijzeren balusterleuningen. De brug is op stenen in de kruin van de middelste bovenbogen gedateerd 1678.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen