334010 - Geelgieterij
Geelgietersstraat 11, 8501 CA te Joure

Omschrijving

GEBOUW I: in 1854 in gele friese steen opgetrokken twee bouwlagen tellende voormalige gieterij onder met pannen gedekt zadeldak; raam- en deurindeling gedeeltelijk oorspronkelijk, daaronder dubbele bedrijfsdeuren met bovenlicht met ruitvormige indeling, twee achttienruitsschuiframen en hijsdeur en liggende ramen met ruitvormige indeling in de aan de Overspitting gelegen kopgevel en deur en vijftien- en negenruitsramen in de overige gevels. Rechts van de deur steentje met opschrift P.S.K.BZ. 1854; staafankers. Het interieur bevat werkplaats, pakhuis, kantoor en te leveren collectie geelgietwerk.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie