Woudrichem G 998
Langstraat 15, 4288 JK te Uitwijk

Omschrijving

Uit 1650 daterende langgevel-boerderij onder met riet gedekt wolfdak, waarvan het schuurgedeelte zich aan de zijde van het achtererf met een sprong verbreedt.

In de kopgevel met vlechtingen en staafankers aan de zijde van de Uitwijksestraat, een 9-ruits schuifvenster, drie 6-ruitsschuifvensters en een zolderluik.

De lange gevel aan de zijde van het achtererf bevat in het woongedeelte drie 6-ruits schuifvensters met luiken en is voor het overige grotendeels vernieuwd en voorzien van betonnen stalvensters.

De lange gevel met staafankers (een met siersmeedwerk) aan de zijde van de Langstraat bevat in het woongedeelte twee kelderlichten, vijf 16-ruits schuifvensters, een deur met 3-ruits bovenlicht en een vrij recent zoldervenster met daarboven opwippende dakvoet en heeft een grotendeels met gepotdekselde houten delen bekleed schuurgedeelte met deeldeur en staldeur. Voor het woongedeelte van deze gevel staan ter bescherming tegen overmatige zonneschijn een tweetal knotlinden.

Fraaie boerderij met twee knotlinden voor de voorgevel van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.