Kleebergerweg 4, 6281 NM te Mechelen

Omschrijving

Uit de 18e eeuw daterend VAKWERKHUIS met bakstenen schuur, op L-vormige plattegrond, met lage verdieping en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend zadeldak.

Het woonhuis heeft een bakstenen voet, geheel witgeschilderde gevels met zwarte plint en met leem gevulde vakken; in de oostgevel een venster met luik op de begane grond en twee 4-ruits vensters op de verdieping; in de noordgevel twee tweelicht-vensters met 6-ruits draairamen en luiken en een deur met 3-ruits bovenlicht op de begane grond en twee 4-ruits vensters op de verdieping.

Het aan de westzijde, haaks hierop aansluitende schuurgedeelte is, met uitzondering van de witgeschilderde oostgevel met zwarte plint, opgetrokken in schoon metselwerk.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de gaafheid een goed en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.