Munstergeleen C 1992
Geleenstraat 14, 6151 EX te Munstergeleen

Omschrijving

In oorsprong vermoedelijk vroeg 18e eeuwse Limburgse VAKWERKHOEVE op U-vormige plattegrond en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken; de gevels aan de buitenzijde zijn ca. 1900 - ten dele met handhaving van de stijlen - in baksteen opgetrokken en aan de zijde van de Geleenstraat en de P.C. Houbenstraat (ged.) van een (gebosseerde) pleisterlaag voorzien; getoogde poort met deuren aan de zijde van de Geleenstraat. Rechtgesloten poort met vernieuwde deur en staldeur aan de achterzijde. Aan de zijde van de binnenplaats is de gevel van het poortgebouw aan de achterzijde voorzien van een bakstenen gevel met rechtgesloten poortdeuren en staldeur met 6-ruits bovenlicht; de gevel van het woonhuis toont zeldzaam gaaf, vroeg 18e eeuws vakwerk - wit geschilderd met zwarte plint - en heeft twee deuren en vier venster(tje) met luiken.