Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
337994
Complexnummer
337987 - De Tuut
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82907/85
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Appeltern O 416
De Tuut 1, 6629 AA te Appeltern

Omschrijving

Het in schoon metselwerk opgetrokken MACHINEHUIS zonder verdieping onder met grijze pannen gedekt zadeldak met op de nok twee houten roosterkappen heeft door penanten in drie vakken onderverdeelde gevels met aan de bovenzijde een uitgemetseld fries, dat bij de topgevels trapsgewijs opklimt, en een in blokvorm gepleisterde plint aan de waterzijde (NW- en NO-zijde); in de gevels hoge rechtgesloten vensters met 9-ruits boven- en 4-ruits-onderramen; in de top van de westgevel een gietijzeren roosvenster en een hardstenen gedenksteen.

In het interieur: een met rode en gele, hardgebakken tegels belegde vloer; wanden door penanten in drie velden verdeeld; ziende kap; twee gietijzeren, in 1917 door Gebr. Stork & Co te Hengelo (Ov.) vervaardigde centrifugaalpompen met eenzijdige instroming en twee in 1918 eveneens door Gebr. Stork & Co vervaardigde eencilinder-stoommachines.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 337987. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Gemaal (M)