Bloemendaal B 6779
Bloemendaal B 6491
Bij Elswoutslaan 20, 2051 AE te Overveen

Omschrijving

BRUG NAAR HET VOORPLEIN. Bakstenen boogbrug met sierende delen van natuursteen, omstreeks 1806 gebouwd door B.W.H. Ziesenis, gewijzigd tussen 1880 en 1884. Brede brug met naar het voorplein omhoog hellend wegdek. De bruggehoofden buigen op de oevers ver naar buiten uit; aan de noordzijde gaan de keermuren over in die van het voorplein.

Brugboog met brede rollagen, voorzien van natuurstenen sluitblokken en geflankeerd door natuurstenen lisenen in rustica blokwerk. Natuurstenen balustrades, die zich over de bruggehoofden voortzetten en aan de zijde van het voorplein overgaan in die van de keermuren van dit laatste.

Ja Weg- en waterbouwkundige werken Brug(C)