Bloemendaal B 6779
Bij Elswoutslaan 20, 2051 AE te Overveen

Omschrijving

TUINHUIS IN DE KAMP. Houten tuinhuis in de geest van Van Laar's Magazijn van Tuinsieraaden (1802), onder rieten dak waaronder een "schortje" van verticale stammetjes, wier verschillende lengte aan de onderzijde een gelobde beëindiging tot stand brengt. In dit schortje als versiering een ruitvormig vak, gevuld met horizontaal gelegen stammetjes. De voorzijde van het tuinhuis, die op de hoeken is afgeschuind, vertoont tussen zes staanders een decoratieve aftimmering van verticaal, horizontaal en schuin geplaatste stammetjes, en bevat een deuropening en in de afschuiningen twee spitsbogige vensteropeningen. Een gerekt zeshoekige vensteropening bevindt zich in de zuidelijke zijwand, waarschijnlijk gebouwd tegen het midden van de 19e eeuw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.