Bloemendaal B 6779
Bij Duinlustweg 22, 2051 AB te Overveen

Omschrijving

TUINHUIS BIJ DE GROTE ZWITSERSE BRUG. Houten, aan de voorzijde op de hoeken afgeschuind tuinhuis in de geest van Van Laar's Magazijn van Tuinsieraaden (1802), onder overstekend rieten dak. De voor- en zijwanden zijn voorzien van een decoratieve aftimmering van verticaal, horizontaal en schuin geplaatste stammetjes, terwijl de acht staanders waartussen deze wanden zijn gespannen, alsmede verschillende horizontale lijsten, de daklijst en een spitsboog in de door het dak overhuifde topgevel zijn bekleed met boomschors. Onder genoemde spitsboog bevindt zich een deuropening en te weerszijden daarvan respectievelijk een achthoekige, een spitsbogige (in de afschuining) en een zeshoekige vensteropening (waarschijnlijk gebouwd tegen het midden van de 19e eeuw).

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.