Bloemendaal B 6813
Elswoutslaan 2, 2051 AE te Overveen
Elswoutslaan 2 a, 2051 AE te Overveen

Omschrijving

HUIS ELSWOUTSHOEK, in 1807 door B.W.J. Ziesenis gebouwd als (of verbouwd tot) een vierkant huis onder schilddak, omstreeks 1840 vergroot, waarbij de ingang naar het noorden is verplaatst, sterk verbouwd en uitgebreid 1e kwart 20e eeuw.

Huis op L-vormige grondslag, bestaande uit beganegrond en (verhoogde ?) verdieping, gedekt door een omlopend schilddak met grote dakkapellen. Gepleisterde en gewitte gevels onder omlopende lijst, waarvan de huidige vijf vensters brede voorgevel met middenrisaliet, in deze laatste een beglaasde voordeur in een omlijsting waarvan de afdekkende lijst op twee consoles rust; in de vensters, voorzover oud, een empire roedenverdeling.

Tegen de oostgevel een door een balkonbalustrade bekroonde veranda, waarnaast een terras, waarvan de glazen overdekking wordt gedragen door twee toscaanse zuilen en twee vierkante hoekpijlers.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)