Stad-Delden A 5475
Langestraat 78, 7491 AJ te Delden

Omschrijving

PASTORIE der R.K. Kerk van de H. Blasius, gebouwd door H.J. Wennekers in 1872. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond met door spitsboognissen versierde trapgevel en vensters met korfbogige ontlastingsbogen, verbonden door friezen met siermetselwerk. Tegen de lange zijgevel een achthoekige traptoren. Tussen de tuin van de pastorie en de Langestraat een laat-19de-eeuws hek in neogotische stijl. Het hek is opgebouwd uit een decoratief smeedijzeren hekwerk op bakstenen voet. Links wordt het hek beeindigd door een bakstenen pijler voorzien van een natuurstenen bekroning en enkele natuurstenen details, rechts de entree met aan weerszijden dezelfde pijlers die tevens voorzien zijn van natuurstenen schampstenen.

Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning