Schoonebeek C 340
Nieuw-Amsterdamseweg 7, 7761 PD te Schoonebeek

Omschrijving

19e eeuws boerderijcomplex bestaande uit boerderij met achterbaander, twee schuren, stookhok en grotendeels bestraat erf. Het aan de linkerzijgevel enigszins gewijzigde hoofdgebouw is opgetrokken uit baksteen, wordt gedekt door een rieten zadeldak tussen met riet beklede rechte topgevels en is voorzien van 6-ruitsschuifvensters, rechtgesloten staldeuren, getoogde baanderdeuren met mandeur en halfronde stalvensters met gietijzeren tracering; staafankers, topschoorsteen. Op het erf twee houten schuren, elk onder driezijdig rietgedekt schilddak tegen rechte met riet beklede topgevel; dubbele deuren. Het stookhok opgetrokken uit baksteen en gedekt door een met betonpannen gedekt pannendak met schoorsteen; deur en halfrond gesloten venster met gietijzeren tracering.