Staphorst AQ 62
Oude Rijksweg 170 a, 7951 DN te Staphorst
Oude Rijksweg 170, 7951 DN te Staphorst

Omschrijving

BOERDERIJ van het Staphorstse type; het woongedeelte voorzien van een ingezwenkte lijstgevel. 19e-eeuwse (XIX B) dwarsdeelboerderij onder deels pannen deels rietgedekt wolfdak tegen kwarthol gezwenkte lijstgevel aan voorzijde. Dwarsdeelboerderij op langgerekte plattegrond, opgetrokken uit baksteen op, voor wat betreft het woonhuis, gecementeerde plint. In de voorgevel deur met bovenlicht en drie zesruitsvensters, alle lichtgetoogd, met luiken en 1 1/2 steens hanekammen; twee eveneens lichtgetoogde vierruits zoldervensters. In de achter- en zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters. 19e-eeuwse (XIX B) dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar voor Staphorst ongebruikelijke voorgevel en een aantal voor Staphorst zeer gebruikelijke karakteristieken zoals een langgerekte plattegrond en de detaillering van het bedrijfsgedeelte.