344417 - Vesting Nieuwpoort
Nieuwpoort B 1242
Nieuwpoort B 1259
Nieuwpoort B 1507
Nieuwpoort B 1508
Nieuwpoort, Oosterlijke Bation BY Hoogstraat

Omschrijving

BASTION IV OF OOSTELIJK BASTION MET BEER. Vol bastion met een grotendeels bebouwd terreplein en voor de rechterface een gracht ter breedte van ca. 45 meter en voor de linkerflank een gedempte gracht ter breedte van ca. 45 meter. Voor de saillant een gemetselde beer met aan de zuidzijde twee vleugelmuren en op de rug twee monniken met natuurstenen bonnet. Tegen de noordzijde van de beer een dam ter hoogte van en aansluitend op de Lekdijk. Voor de rechterflank een onderwal. Van perceel 1372 niet het deel ten noorden van de zuidgrens van perceel B 1336 en het verlengde daarvan in westelijke richting.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Fort, vesting en -onderdelen Bastion