344573 - Vesting Hellevoetsluis
Hellevoetsluis A 2840
Hellevoetsluis A 2839
Bij Oostkade 2, 3221 AJ te Hellevoetsluis

BASTION VIII. Bastion met:

- Gerevetteerde facen;

- In de bekledingsmuur aan de rivierzijde ingemetseld een natuurstenen in reliëf gebeeldhouwde gedenksteen met opschrift:auspicDDCurisDiddickxAc Laur BackerCOSS REIP HOLL CONCILMOLES MAEC AOGUSTASTATIONSECUR FORT AMPLISSMERCENTPROEUCTOBELLANT RECEPINCHOATA ANNO MDCLXXXXVIBeeldhouwer:D. Drifculptet te Amsterdam.

vertaling:Onder opzicht en bestuur van de heren Did. Dicken en Laurens Bakker gecommitteerde raden der Staten van Holland is dit grote werk schietgevaarte of grote batterij tot een veilige reede voor deze grote zeehaven ten dienst der koopvaardij, begonnen in het jaar 1696.

- In de bekledingsmuur aan de havenzijde een (recent vernieuwde) duikersluis.

- voorliggende gracht ter breedte van: