Staphorst AN 802
Staphorst AN 801
Staphorst AN 803
Oude Rijksweg 356 b, 7954 DV te Rouveen
Oude Rijksweg 356, 7954 DV te Rouveen

Omschrijving

Gave BOERDERIJ van het Staphorstse type. Traditionele 19e eeuwse (XIX B) Staphorster boerderij onder rieten wolfdak. Boerderij van het dwarsdeeltype op langgerekte plattegrond, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een rieten wolfdak; vlechtingen; staafankers. In de voorgevel lichtgetoogde deur met bovenlicht en levensboom; terzijde respectievelijk getralied keldervenster waarboven opkamervenster en drie lichtgetoogde 6-ruitsvensters twee zoldervensters; alle met 1- of 1 1/2 steens hanekammen of rollaagjes en luiken. In de gedeeltelijk vernieuwde zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters, waarvan de meeste niet oorspronkelijk. Traditionele 19e eeuwse dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar typisch Staphorster karakteristieken zoals een langgerekte plattegrond, rieten wolfdak en markante indeling der voorgevel.