Stolwijk B 2389
Benedenkerkseweg 110, 2821 LE te Stolwijk

Omschrijving

Goed bewaarde BOERDERIJ van het hallehuistype, 18e eeuw, gerestaureerd in 1965. De door een rieten wolfdak gedekte hoeve heeft een puntgevel met vlechtingen, staafankers en vensters met bij de restauratie weer aangebrachte luiken en 24- en 12-ruitsschuiframen. Aan de rechter zijgevel een uitgebouwde kamer met zolderverdieping, puntgevel met rollaag, vijf sierankers (Aangebracht bij de restauratie) en vensters met luiken en schuiframen met verdeling van kleine ruitjes (eveneens bij de restauratie weer aangebracht).

De achtergevel heeft twee vensters met luikjes en halve kruiskozijnen, alsmede sierankers. In de voorkamer een schouw met tableau van paarse tegels. Links van de boerderij een schuur, gedeeltelijk van steen, gedeeltelijk van gepotdekselde delen, onder rieten wolfdak.