Terneuzen K 2504
Binnendijk 5, 4542 RX te Hoek

Omschrijving

Boerderij "Weinig Rust" heeft een afrit aan de dijk, met een gietijzeren toegangshek waarop de naam van de boerderij. Erf met peppels beplant en laan met platanen. Het forse woonhuis is één bouwlaag hoog en heeft een hoog, met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels. De voorgevel en achtergevel zijn symmetrisch ingedeeld. Boven de voordeur bevindt zich een jaartalsteen 1854. De oorspronkelijke empirevensters en 12 ruitsschuifvensters zijn verdwenen. Achter het woonhuis staan evenwijdig twee schuren onder pannen zadeldaken tussen puntgevels. De oostelijke schuur met de karakteristieke hoge schoorsteen had de functie van bakhuis. De bakoven is nog in het interieur aanwezig. Aan de zuidzijde van het erf staat een grote houten schuur onder wolfdak met geschulpte dakrand. De schuur is opgebouwd uit een zware vrijstaande houtconstructie. De kopse noordgevel en de langsgevels zijn in rabatdelen opgetrokken. De langsgevels staan op een gemetselde bakstenen plint. De kopse zuidgevel is in baksteen opgetrokken.