Markt 26, 4691 BX te Tholen
Markt 24, 4691 BX te Tholen

Omschrijving

Restanten voormalig Huis Lichtenbergh. Pand in de hoek van de Markt met de Stoofstraat, in 1778 gesticht, gemutileerd door het slopen van de kap. Bewaard gebleven een gedeelte van de oorspronkelijke hardstenen borstwering met zwart geschilderde ornamenten en vensteromlijstingen met geprofileerde onderdorpels. Inwendig een zaal waarin een gesneden gemarmerde-geverfde schoorsteenomlijsting in Lodewijk XV vormen en waarvan ook alle overige architectonische onderdelen de wat rococo vormen uit de bouwtijd hebben bewaard. Een kleinere zaal, waarin boven de toegangsdeur naar de salon fraai stucwerk met alliantie-wapens. Aan de tuinzijde een rechte gevel met vensters in de trant van het tweede kwart van de negentiende eeuw, alsmede een rococo omlijste gedenksteen, die betrekking heeft op de stichting van het huis in 1778.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)