Westluidensestraat 3, 4001 ND te Tiel

Omschrijving

In oorsprong 16e of vroeg 17e eeuws pand met verdieping, waarvan de kapvoet in het voorste gedeelte is opgenomen en de voorgevel is verhoogd; met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild aan voorzijde en achter tegen gepleisterde puntgevel. De laat 18e eeuwse voorgevel met hoge winkelpui is uitgevoerd in schoonwerk (klesoortjes) met gepleisterde plint en afgesloten met eenvoudige lijst en goot op klossen; in het midden deur met bovenlicht en aan weerszijden houten pilasters op hardstenen neut en afgedekt met kroonlijst; aan weerszijden van deur een schuifvensters met 12-ruits bovenlicht; op verdieping drie 4-ruits schuifvensters; 19e eeuwse dakkapel. Linker zijgevel gepleisterd; forse staafankers.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis