Hoogstraat 301, 5654 NB te Eindhoven

Omschrijving

In 1909 door W. te Riele Gzn. ontworpen, bij de H. Lambertuskerk behorende, PASTORIE, opgetrokken in baksteen met twee bouwlagen onder omlopend, met leien gedekt schilddak in een gemengd neogotische, neo-Renaissancistische bouwtrant; de smalle, rechte vensters worden door korf- en spitsboogvormige blindnissen bekroond.

Te rechterzijde een erkerpartij met afgeschuinde zijden en topgevels, alsmede ronde glas-in-loodvensters.

In de rechterzijgevel de ingang in een spitsboogvormige portiek. Aan de achterzijde een lage aanbouw in dezelfde trant onder zadeldak.

Karakteristieke, gemengd neogotische, neo-Renaissancistische, pastorie, van belang als onderdeel bij de neogotische kruisbasiliek H. Lambertus.

Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning