Sint Josephstraat 135, 5017 GG te Tilburg

Omschrijving

Laat 19e eeuws, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Gevels afgesloten met forse kroonlijst - aan de voorzijde voorzien van consoles, cassetten en tandlijsten - voorzien van hardstenen lijsten en aan de voorzijde gedecoreerd met plint tot vensterbank-hoogte, met hardstenen diamantkoppen in de hoek- en middenlisenen en met hardstenen balkon op consoles boven de dubbele neo-renaissance deur met bovenlicht in het midden. In voor-, achter- en rechter zijgevel getoogde schuifvensters. Boven het midden van de voorgevel een bakstenen dakkapel met aan weerszijden een oeil-de-bouef. Tegen de rechter zijgevel een aangebouwde serre onder met leien gedekt omlopend schilddak, dat rust op gietijzeren kolommen met sierstukken in de zwikken, met onderlangs de goot een sierrand van gietijzer. Op het achtererf een langgerekt koetshuis met verhoogde middenpartij onder met leien gedekt schilddak met insteekkap tegen puntgevel en met zijvleugels onder met leien gedekte zadeldaken. Onderlangs de goten en gevellijsten een sierlijst van gietijzer. Getoogde venster- en deuropeningen.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)