528036 - Fabrikantenvilla
Sint Josephstraat 122, 5017 GL te Tilburg

Omschrijving

Uit ca. 1870 daterend, eclectisch, in schoonwerk opgetrokken, blokvormig pand met verdieping onder met pannen gedekt omlopend schilddak met hoekschoorstenen. In de met een forse kroonlijst versierd met cassetten, vierpasmotief, muizetandlijst en consoles afgesloten voorgevel in totaal 9 schuifvensters met stucwerkomlijsting en kuifstuk, een deur met bovenlicht voorzien van omlijsting, die is afgedekt met een kroonlijst op consoles. In de zijgevels en de achtergevel schuifvensters (deels nog T-vensters). Tegen de beide zijgevels -terugliggend t.o.v. de voorgevel en uitspringend t.o.v. de achtergevel - een uit de bouwtijd daterende aanbouw zonder verdieping onder met pannen gedekt schilddak en voorzien van schuifvensters.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)