521140 - Complex Slimstraat 7-9
Udenhout E 3251
Slimstraat 9, 5071 EG te Udenhout

Omschrijving

R.K. Kerk van St. Lambertus. Gebouw in Waterstaatsstijl uit 1840-1841. Hallenkerk met dorische zuilen op hoge basementen, tongewelf in stuc over de middenbeuk, vlakke plafonds in de zijbeuken, Westtoren met gekoepelde lantaarn. Inventaris: drie altaarretabels, 3 biechtstoelen, virtuoos gesneden preekstoel en orgelkas, alles uit de bouwtijd, evenals veertien houten heiligenbeelden. Orgel met Hoofdwerk en Positief, in 1868 gemaakt door F.B. Loret. Vlaamse schilderijen: de verrezen Christus verschijnend aan de Maria's, Annuciatie en De Doop van Christus. Vier in grisaille geschilderde doeken, voorstellende Vier Evangelisten, door Jan de Bray uit Haarlem, 16968 afkomstig uit de Oud-Katholieke Seminariekapel van Amersfoort. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, 1941, met elektrische opwinding.