359693 - Snouck van Loosenpark
Enkhuizen F 3285
Snouck van Loosenpark 1, 1601 EP te Enkhuizen

Omschrijving

Als OPZICHTERSWONING bij het Snouck van Loosenpark in de zuidoosthoek daarvan gebouwd, vrijstaand woonhuis op onregelmatige kruisvormige plattegrond met in- en uitspringende partijen, waarbij de middenpartij met een bouwlaag is verhoogd en linksachter een gebogen erkerpartij is aangebracht; in de kap zijn eenvoudige driehoekige dakvensters toegepast. De ingang bevindt zich rechts van het middenrisaliet en is voorzien van een vijf treden tellende stoep en een geknikt afdak met gesneden schoorwerk en roodkleurige leien. Voor het overige heeft de zich door een grotere omvang en rijkere detaillering van de andere woningen onderscheidende opzichterswoning dezelfde kenmerken als bij de woningen beschreven onder monumentnummer 359693. OPZICHTERSWONING, deel uitmakend van het complex met het monumentnummer 359693 en als zodanig van belang.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)