359693 - Snouck van Loosenpark
Enkhuizen F 3286
Bij Snouck van Loosenpark 4, 1601 EP te Enkhuizen
Bij Snouck van Loosenpark 3, 1601 EP te Enkhuizen

Omschrijving

Drieledig, poortvormig TOEGANGSHEK, bestaande uit in neo-Lodewijk XIV-trant uitgevoerde hardstenen pijlers en in siersmeedwerk uitgevoerde bogen, waarbij in de grote middenboog de naam "Snouck van Loosenpark" door middel van uitgespaarde letters is aangegeven en de boog voorts is voorzien van een vergulde spruitvormige bekroning. De lage pijlers aan de zijden worden bekroond door gebeeldhouwde mutsen, terwijl de hoge middenpijlers aan de straatzijde elk zijn voorzien van een gebeeldhouwd cartouche met gekleurd familiewapenschild in reliëf en vergulde inscriptie, respectievelijk ter herinnering aan de eerste steenlegging in 1895 en aan de opening van het park in 1897; de middenpijlers worden voorts bekroond door kruisvormig geplaatste voluten met smeedijzeren lantaarns. Monumentaal toegangshek, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 359693 en als zodanig van belang.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D)